dimecres, 28 de maig del 2008

Cartes publicades

Reprodueixo cartes publicades als diaris.


L´Educació és d´ interès públic

Si l´educació fos només cosa pública voldría dir que ja no pertoca als pares i que pertoca tan sols a l´estat. L´Estat concretat en " un color polític determinat " ; avui aquest color , demà l´altre i passat ja veurem ; sería qui totalitzaría el fet educatiu . Parlaríem d´un estat totalitari .A mi m´esgarrifa això : Les recents històries de l´est ens recorden cruament com els totalitarismes mai foren bons !
Si l´educació és d´interès públic vol dir que interessa a tothom i això es reconeix com un dret. Ës tothom qui té interès i com tots som ben diferents , els nostres interessos també ho són. Tots i cadascú de nosaltres hi som cridats. No ens deixem doncs
intimidar amb culpabilitzacions per raó de creences, això ha d´estar superat a alçades d´ara Quin és el partit polític que diu " "tu sí i tu no " ? El que ara mana ? El que vindrà demà ? El meu? El teu ?. Això " tiraría massa cap a l´est " , cap a l´impossició, la força bruta . Realment no presagia bons hauguris.
Tots sí i cap no ! Més governs totalitaris ? No gràcies !

Joan Carles Teixidor
Barcelona




Senyor Director

Laica vol dir aconfessional
Quan llegeixo ensenyança laica entenc que l´estat no hauría d´imposar una religió oficial. del color que sigui.
Entenc que tots i cadascú de nosaltres hi som , que fins i tot hi cap el veí nostre , pensi com pensi .
Entenc que l´ educació és en primer lloc dret i deure dels pares . D´aquests pares ni ha alguns més laics i d´altres més religiosos : i què ? Hi som tots, hi cabem tots !
Que no passa res , que no ens fa por la diferència perque creiem en la llibertat !.
Benvolguts polítics : Deixeu viure el fet educatiu a cada pare a segons volgui i cregui , que en aquesta diversitat hi ha riquesa. l la riquesa és un tresor que se.n diu llibertat.


Mª Dolors Viayna
Barcelona




Qui la vulgui que la trii !

LLegeixo aquest dies a proposit de l´avantprojecte de LLei D´ Educació Catalana. i hem criden l´atenció alguns aspectes.
S´ens diu : " Volem una escola catalana, laica, coeducativa i de qualitat "
No tots els catalans volem una escola únicament laica ni solament coeducativa .Per a mostra només cal mirar la matriculació dels catalans en aquest tipus d´escola .
No creiem que la imposició de model únic sigui lo millor , creiem en la llibertat de pensament i d´acció.
Catalunya és , desde sempre, terra oberta al mon .Noté cap sentit carregar " contra l´escola concertada" perque hi ha demanda .
d´escola concertada . Qui la vulgui que la trii . Ens fa por d´alguna cosa ?
Un avantprojecte limitador de llibertats no és lo millor per una catalunya del segle XXI .


Joan Carles Teixidor
Barcelona







En recesió econòmica no toca

Que estem en recesió econòmica , és un fet.
Que cal estalviar a nivell familiar i social n´ és unaltre.
Que l´escola ens costa a tots uns bons dirers , també.
Que la plaça escolar pública ens costa a tots els contribuents més que la plaça concertada és una evidència,
Si a totes les families de la concertada se´ls hi " posa pals a les rodes " perque no duguin els seus fills allà on ara els duen no els quedarà més remei que anar a l´escola pública i podem tenir greus problemes.
Si hi ha un " allau "de demanda de places públiques això ens costarà , a tu i a mi , d´un 50 a un 100% més d´euros per plaça , que els del presupost actual.
Els contribuents estem també en recesió i ens costa arribar a final de mes , d´on sortirán tot aquest munt de diners ?
Jo diría que només per aquesta raó econòmica això de l´avantprojecte de llei d´educació no ens convé ara gens ni mica : ara no toca !
La diversitat és un valor

Aquest projecte de llei d´educació es uniformista i conservador. Des de quan les esquerres són tan poc agoserades? De què tenim por ? . Fins ara la diversitat era un valor : què ha canviat ? L´ educació té interés públic, sens dubte , però no és pas patrimoni exclussiu de ningú.Si l éducació és de tots hi han de cabre tots.. En que quedem : La pluralitat és un valor.
o s´està " desaccelerant " com l´economía ?

Mª Dolors Viayna
Barcelona





Benvolgut President,

Va estar, ara fa un any, a l’escola de la que el meu mari tés antic alumne.

El seu discurs em va convencer, tot i que jo no he estat sempre d’acord amb els seus plantejaments, però les paraules llibertat, responsabilitat, esforç, valors… em van sonar força bé.

Ara s’ha posat damunt la taula per part del conseller Maragall, Ernest, un avantprojecte de llei que va contra tota llibertat, contra drets dels nens i dels pares, contra el dret de les escoles a tenir carácter propi. Vol establir un sistema de SERVEI PUBLIC a l’educació que contradiu tot: la constitució, l’estatut i el sentit comú. Vol treure drets a l’escola que fa de l’educació diferenciada un model pedagògic, als pares a triar escola: Planificació, uniformitat… Puc triar tantes futeses!!! Però l’educació dels meus fills no.

He llegit coses interessants a la seva web sobre educació. Parli’n més, concretament d’aquest avantprojecte de llei. Demani informació a persones que l’estan treballant i hi tenen un criteri jurídic i polític sobre ell. Diputats o ex diputats, jurístes…
També li suggereixo que escolti a TOTS els pares de l’escola concertada, als titulars, als alumnes… Som el 40%, i sembla que no existim. He llegit a la web coses a FAPEL, a la Federació de pares de l’escola Cristiana, a l’associació catalana de centres, a la Federació de centres, a la confederació de centres, a diferents blocs que rebutjen l’avantprojecte…. TOTS.

Ajudin’s President! A vostè se l’escolten fins i tot els seus.

Moltes gràcies. Moltes gràcies.


Mar Sanz
Una mare de familia que estima Catalunya.