dijous, 19 de juny del 2008

La USTEC diu mentides


Carta publicada al Diari de Girona, el dijous, 19 de juny de 2008
Joaquim Gubert Casanova. Blanes.

A la web de la USTEC (www.sindicat.net/LEC/lecprivada.php) hi ha una nota relativa a les més de dues-centes mil al·legacions individuals presentades per ciutadanes i ciutadans de Catalunya sobre la Llei Catalana d´Educació (LEC) que diu mentides. D´entrada, no són «al·legacions de l´escola concertada» sinó de persones singulars, a títol individual. I és una llibertat cívica encara reconeguda al nostre país. Són de gent que té el mateix dret que aquests sindicalistes «alliberats de la seva feina» (o sigui, els que cobren dels nostres impostos per no fer res) a fer sentir la seva veu.

I quines mentides diuen sobre les escoles no estatals? Enganyen sobre: a) no hi ha doble finançament, públic i privat, sinó que s´intenta arribar a final de mes amb una despesa per alumne inferior a la dels centres estatals (estalvien!); b) no seleccionen l´alumnat sinó que atenen les sol·licituds lliures de les famílies que viuen a Catalunya; c) gaudeixen de la convenient «democràcia interna» -col·laboració, participació, etc., no conflictiva- i d´un ideari, necessaris per tenir caràcter i objectius clars; d) escolaritzen l´alumnat immigrant i el fan tirar endavant com cal.

I ja, per repassar tota la mala bava de la web d´aquests «alliberats sindicals», resulta que, fins i tot, cerquen de col·laborar amb l´administració educativa (escarrassant-se per arribar als millors resultats acadèmics) i en la transmissió de valors ciutadans i ètics, d´acord amb les famílies i amb l´ideari propi de cada escola. Aquesta és «la veritat», la que és viscuda i real, no la de «formulari de revolucionari caduc».

Si han tingut la curiositat de mirar la web de la USTEC i han comprovat com «se les gasten», conclouran que l´únic «gueto» privat en el món educatiu són ells mateixos, que ens treuen la sang i els diners als qui treballem de valent per anar amunt. Com pitjor vagin les coses, més contents es posaran els de la USTEC, perquè no cerquen pas de millorar l´educació i els importen tres raves els mestres: són ideòlegs!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt la carta. Endavant i ni a la LEC, una llei que imposa les conviccions dels qui en manen!!!!!!

Anònim ha dit...

Només faltava que comencesin a dir mentides. Lo únic que saben fer és enganyar a la població.