dimarts, 23 de desembre del 2008

Carta als Reis Mags


Evidentment!!!

Una bona Carta als Reis Mags. Això és el que els pares d'arreu de Catalunya voldrien escriure. Sovint no tenim temps, ens apressa el consumisme (fins i tot en temps de crisi!!). Els nostres fills escriuen als Reis i demanen la il.lusió, el que els entra pels ulls, el que els amics i coneguts els expliquen. Els pares mirem d'assessorar-los, per evitar frustracions innecessàries (d'uns i d'altres!!). Finalment els Reis Mags rebran una carta de cada nen on hi ha reflectit allò que volen de debò, que encaixa amb la família, amb l'estil, amb el que és necessari... i una miqueta més.

Un apart. L'austeritat no està de moda; ull!, l'austeritat no vol dir no comprar o no tenir, sinó anar al que realment necessitem per dur a terme el nostre projecte (personal, íntim, familiar, professional, social...), sense enganyar-nos ni deixar-nos guiar per una publicitat o uns hàbits socials poc sobris.

Bé, vaig al gra. La Carta als Reis Mags.
Els pares volem el millor per als nostres fills, i per això hem de fer una bona carta:

"Estimades Majestats, Reis Mags d'Orient:

Som els pares i mares de Catalunya, i aquest any ens hem portat força bé: hem lluitat de valent per millorar el projecte de llei d'educació de Catalunya (la LEC). Hem escrit cartes, hem demanat el que creiem (sabem) millor, hem fet milers d'al.legacions, ens hem manifestat... Però sembla que el nostre clam no ha estat escoltat (potser perquè emetem en una freqüència d'ona diferent dels que han de rebre el missatge).

Esperavem poder fer una carta demanant només la Pau, l'Amor... i recursos per a l'educació!!, però també els demanarem coses que no són per nosaltres:
  • Un receptor en condicions per al Conseller. No escolta sent gaire bé.
  • Sentit comú per als polítics, que facin una llei que respecti el dret dels pares a educar els seus fills segons les seves conviccions, i en igualtat de condicions. Ara i en el futur.
  • Un moment de claredat, només un moment, per alguns que militen en partits d'esquerres, perquè no confonguin el dret a l'educació amb el dret a la manipulació.
  • Fortalesa per als que, sigui des del partit que sigui, creguin que els pares tenim el dret a educar els nostres fills.
  • Magnanimitat per saber veure que el millor és la llibertat, encara que no sigui el que defensem políticament (parlo per alguns d'esquerres)
També els volem demanar, benvolguts Reis, més recursos per al sistema educatiu de Catalunya, un millor finançament, respecte per la qualitat i l'excel.lència que tots els projectes educatius busquen per als seus alumnes, respecte per totes les metodologies pedagògiques.

Finalment, bones orelles i una bona predisposició per als qui han d'escoltar als qui han de comparèixer al Parlament. Tots volem el millor, i segurament hem de començar per respectar la llibertat.

Gràcies, Majestats, per escoltar i llegir aquesta carta. Només desitjem el millor per als nostres fills."

A veure si tenim més llibertat, més pau, més excel.lència (de la bona, no la del tripa), i un Feliç Nadal.

Fins a l'any vinent!!!